АТ "Полтавахолод"

Код за ЄДРПОУ: 01553770
Телефон: (0532) 536113
e-mail: office_vatholod@ukr.net
Юридична адреса: 36009, м. Полтава, вул. Зіньківська, 51/2
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ВАТ "Полтавахолод" було засноване наказом фонду державного майна України 12.07.1996 р. шляхом перетворення державного пiдприємства "Полтавахолод" у вiдкрите акцiонерне товариство
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Товариство складається з основного виробничого пiдприємства, що розташоване за адресою : м. Полтава, вул. Зiнькiвська, 51I2. Загальне керiвництво пiдприємством здiйснює директор . Органiзацiйну структуру пiдприємства складають виробничий, загальний, фiнансово-економiчний вiддiли, бухгалтерiя
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не мали мiсця у звiтному перiодi.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Облiкова полiтика (вибiр методiв амартизацiї необоротних активiв, облiку запасiв, розподiлу накладних витрат, тощо) побудована у вiдповiдностi з вимогами Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку. Фiнансова звiтнiсть сформована з дотриманням основних принципiв викладених в п. 18 Положення (стандарту) бухгалтерського облiку "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi", а саме : автономностi пiдприємства, безперервностi дiяльностi, перiодичностi, iсторичної (фактичної) собiвартостi, нарахування та вiдповiдностi витрат, повного висвiтлення, послiдовностi, обачностi, превалювання змiсту над формою. Фiнансова звiтнiсть розкриває повну, справедливу та неупереджену iнформацiю про фiнансовий стан, результати дiяльностi та рух коштiв. Протягом звiтного перiоду облiкова полiтика не змiнювалась. Основнi засоби вiдображенi у облiку за фактичними витратами на придбання, доставку, встановлення, спорудження та виготовлення. Нарахування амортизацiї проводиться у вiдповiдностi до вимог ПСБО № 7. Нематерiальними активами визнанi програмнi продукти, якi використовуються у процесах виробництва та для адмiнiстративних цiлей. Строк амортизацiї нематерiальних активiв визначається строком їх корисного життя. Амортизацiя основних засобiв здiйснюється за прямолiнейним методом. Запаси облiковуються за собiвартiстю, яка включає витрати на придбання, доставку, переробку. Розраховується собiвартiсть за методом середньозваженої собiвартостi. Вартiсть незакiнченого виробництва включає прямi витрати та виробничи накладнi витрати. Готова продукцiя вiдображається за виробничою собiвартiстю. Матерiальнi цiнностi, якi не мають реалiзацiйної вартостi, не визнанi активами.
Текст аудиторського висновку Аудиторська палата України

НЕЗАЛЕЖНИЙ АУДИТОР
ШЕЙКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

У реєстрi аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги № 1602 36003, м. Полтава,вул. Жовтнева, 41а, к. 4тел.Iфакс (05322) 7-18-58
№ 15 вiд 21.03.2012 року

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
(ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА)
щодо фiнансової звiтностi Вiдкритого акцiонерного товариства
"Полтавахолод" станом на 31 грудня 2011 р.

м. Полтава Адресат: власники цiнних паперiв, керiвництво ВАТ "Полтавахолод"

 Вступний параграф

Основнi вiдомостi про емiтента
1 Повна назва пiдприємства Вiдкрите акцiонерне товариство "Полтавахолод"
2 Код ЄДРПОУ 01553770
3 Мiсцезнаходження Україна, 36009, м. Полтава, вул. Зiнькiвська, 51I2
4 Банкiвськi реквiзити РIр 26004000067949 ПАТ "Укрсоцбанк", м. Київ, МФО 300023
5 Дата державної реєстрацiї 12.07.1996 р. рiшенням Виконавчого комiтету Полтавської мiської ради
6 Дата внесення змiн до установчих документiв 07.12.2011 р. - внесення даних щодо суб'єкта до ЄДРПОУ
7 Види дiяльностi (КВЕД) 15.51.0 - перероблення молока та виробництво сиру;15.52.0 - виробництва морозива;15.85.0 - виробництво макаронних виробiв;45.21.1 - будiвництво будiвель; 51.33.0 - оптова торгiвля молочними продуктами, яйцями, олiєю, тваринним маслом та жирами;52.11.0 - роздрiбна торгiвля в неспецiалiзованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту.
8 Кiлькiсть акцiонерiв товариства на звiтну дату 17607 фiзичних осiб та 5 юридичних осiб

Опис аудиторської перевiрки

Аудиторська перевiрка проводилась у вiдповiдностi з Мiжнародними стандартами контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (МСА 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора", МСА 706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора") та Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затверджених рiшенням ДКЦПФР 29.09.2011 р. № 1360.
В процесi аудиторської перевiрки були використанi наступнi документи, що складають повний комплект фiнансової звiтностi:
- Форма № 1 "Баланс" станом на 31.12.2011 року.
- Форма № 2 "Звiт про фiнансовi результати" за 2011 рiк.
- Форма № 3 "Звiт про рух грошових коштiв" за 2011 рiк.
- Форма № 4 "Звiт про власний капiтал" за 2011 рiк.
- Форма № 5 "Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi" за 2011 рiк.
- Опис важливих аспектiв облiкової полiтики та iншi примiтки до фiнансової звiтностi.

Опис вiдповiдальностi управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть

Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання даної фiнансової звiтностi вiдповiдно до нацiональних стандартiв фiнансової звiтностi та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, що не мiстять суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.

Опис вiдповiдальностi аудитора

Вiдповiдальнiстю аудитора є висловлення думки щодо даної фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного аудиту. Аудитор провiв аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд аудитора дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.

Опис аудиту

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаних облiкових полiтик, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та оцiнку загального подання фiнансової звiтностi.

Аудитор вважає, що отримав достатнi та прийнятнi аудиторськi докази для висловлення своєї думки.

Думка аудитора

В перiод з 13 березня по 21 березня 2012 р. незалежним аудитором, здiйснена аудиторська перевiрка ВАТ "Полтавахолод" по питаннях пiдтвердження достовiрностi та повноти фiнансової звiтностi за 2011 р.
Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi товариства є Нацiональнi положення (Стандарти) бухгалтерського облiку України, iншi нормативно-правовi акти щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi, внутрiшнi положення пiдприємства.
Аудитор вважає за можливе надати умовно - позитивний аудиторський висновок про дiяльнiсть ВАТ "Полтавахолод".
На думку аудитора, фiнансова звiтнiсть вiдображає достовiрно, в усiх суттєвих аспектах, фiнансовий стан ВАТ "Полтавахолод" станом на 31 грудня 2011 року, його фiнансовi результати i рух грошових коштiв за рiк, що закiнчився на зазначену дату, вiдповiдно до Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України та Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в України" № 996-XIV вiд 16.07.1999 р.

Думка аудитора щодо iншої допомiжної iнформацiї

На виконання Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затверджених рiшенням ДКЦПФР 29.09.2011 р. № 1360 та у вiдповiдностi з МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть", аудитором висловлюється думка стосовно iншої допомiжної iнформацiї, що включається в рiчний звiт ВАТ "Полтавахолод":

1. Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв вимогам чинного законодавства.

Чистi активи Вiдкритого акцiонерного товариства "Полтавахолод" дорiвнюють 8250 тис. грн., що значно вище статутного капiталу, тобто чистi активи вiдповiдають вимогам законодавства (ст. 155 ЦКУ). Статутний капiтал становить 2465 тис. грн.

2. Невiдповiдностi мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю.

Вiдповiдно до вимог МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть" суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається ВАТ "Полтавахолод" та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю не виявлено.

3. Розкриття iнформацiї про дiї, якi вiдбулися протягом звiтного року та виконання значних правочинiв.

Вiдповiдно до ст. 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок" на протязi 2011 року подiй, якi б вплинули на фiнансово-господарський стан емiтента та призвели до значної змiни вартостi цiнних паперiв, не вiдбувалось.
Вiдповiдно до ст. 70 Закону України "Про акцiонернi товариства" значних правочинiв (вiд 10 та бiльше вiдсоткiв вартостi активiв за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) не вiдбувалося.

4. Стан корпоративного управлiння.

Корпоративнi права - це права особи, доля якої визначається в статутному фондi (майнi) господарської органiзацiї, якi включають права на участь цiєї особи в управлiннi господарською органiзацiєю, отримання вiдповiдної долi прибутку (дивiдендiв) даної органiзацiї та активiв при лiквiдацiї останньої у вiдповiдностi до законодавства, а також iншi права, передбаченi законодавством та статутними документами.
Запровадження нацiональних принципiв корпоративного управлiння встановлено Указом Президента України № 280I2002 вiд 21.03.2002 року "Про заходи щодо розвитку корпоративного управлiння в акцiонерних товариствах". ДКЦПФР України затвердженi нацiональнi принципи корпоративного управлiння Рiшенням № 571 вiд 11.12.2003 року.
Вказанi принципи мають рекомендацiйний характер та розрахованi на добровiльне застосування, а стимулом щодо їх дотримання є економiчна доцiльнiсть та об'єктивно iснуючi вимоги ринку щодо залучення iнвестицiй.
В ходi проведення аудиту встановлено, що товариством в основному дотримуються принципи корпоративного управлiння, а органи управлiння товариства постiйно розширюють напрямки їх застосування.
Вiдповiдно до ст. 52 Закону України "Про акцiонернi товариства" визначено, що до виключної компетенцiї наглядової ради належить - обрання аудитора товариства. У разi, якщо наглядова рада вiдсутня, це питання належить до компетенцiї виконавчого органу, якщо iнше не встановлено статутом. ДКЦПФР схвалено рiшення № 1034 вiд 30.06.2010 р. "Рекомендацiї щодо обрання акцiонерним товариством аудиторiв фiнансової звiтностi".
Товариство проводить щорiчну аудиторську перевiрку за участю зовнiшнього аудитора. Взаємовiдношення з зацiкавленими особами здiйснюються згiдно з чинним законодавством.

5. Викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.

У вiдповiдностi з МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi" фiнансова звiтнiсть ВАТ "Полтавахолод" у цiлому не мiстить суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства чи помилки.

6. Розкриття iнформацiї за видами активiв.

Реальнiсть та легiтимнiсть класифiкацiї активiв, її оцiнка на дату складання звiтностi повнiстю розкрита у фiнансових звiтах i в цiлому вiдповiдає нацiональним стандартам бухгалтерського облiку, прийнятим в Українi.

Склад активiв На початок звiтного перiоду На кiнець звiтного перiоду
Необоротнi активи 6246 6157
Оборотнi активи 3628 3859
Витрати майбутнiх перiодiв 1022 3735
Необоротнi активи та групи вибуття - 38
Всього 10896 13789

Реальнiсть та легiтимнiсть класифiкацiї активiв її оцiнка на дату складання звiтностi повнiстю розкрита в фiнансових звiтах i в цiлому вiдповiдає нацiональним стандартам бухгалтерського облiку прийнятими в Українi. Iнвентаризацiя активiв та зобов'язання здiйснена на пiдприємствi згiдно наказу голови правлiння та на пiдставi п. 1,2 ст. 10 Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть" вiд 16 липня 1999 року № 896-ХIV. Аудитор не брав участi у проведенi даної iнвентаризацiї тому не може висловити думку про наявнiсть необоротних та оборотних активiв, але данi бухгалтерського облiку активiв дають впевненiсть про їх наявнiсть, бухгалтерськiй облiк активiв ведеться у вiдповiдностi з законодавством України.

7. Розкриття iнформацiї про зобов'язання.

Методичнi засади формування в бухгалтерському облiку пiдприємства iнформацiї про зобов'язання та розкриття її у фiнансовiй звiтностi визначається згiдно П(С)БО 11 "Зобов'язання". Зобов'язання пiдприємства, що вiдображено на балансi за станом на 31.12.2011 року це заборгованiсть пiдприємства, яка виникла внаслiдок минулих подiй i погашення якої, як очiкується приведе до зменшення ресурсiв пiдприємства. На перевiряємому пiдприємствi зобов'язання визнаються, якщо його оцiнка може бути достовiрно визначена та iснує ймовiрнiсть зменшення економiчних вигод у майбутньому внаслiдок його погашення.
Розмiр зобов'язань (довгостроковi та поточнi зобов'язання) ВАТ "Полтавахолод" визначений без суттєвих перекручень та реально i вiрно вiдображений у фiнансовiй звiтностi, згiдно чинного законодавства України. Пiд час проведення аудиту зобов'язань аудитор дає високу, але не абсолютну гарантiю того, що перевiрена iнформацiя вiльна вiд суттєвих помилок.

Склад зобов'язань На початок звiтного перiоду На кiнець звiтного перiоду
Довгостроковi - 1997
Поточнi 2297 3196
Всього 2297 5193

Облiк зобов'язань вiдповiдає П(С)БО № 11 "Зобов'язання".
Структура поточних зобов'язань (тис. грн.):

Поточнi зобов'язання На початок звiтного перiоду На кiнець звiтного перiоду
Короткостроковi кредити банкiв - -
Поточна заборгованiсть за довгостроковими зобов'язаннями - -
Векселi виданi - -
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги 297 1153
Поточнi зобов'язання за розрахунками :
з одержаних авансiв - -
З бюджетом 20 13
З позабюджетних платежiв 29 39
Зi страхування 38 30
З оплати працi 90 76
З учасниками 30 30
Iз внутрiшнiх розрахункiв - -
Iншi поточнi зобов'язання 1793 1855

Кредиторської заборгованостi строком виникнення бiльше 3-х рокiв, немає.

8. Розкриття iнформацiї про власний капiтал.

Власний капiтал визначений правильно, його структура та призначення пiдтверджуються даними аналiтичного облiку.

Склад власного капiталу на кiнець звiтного перiоду:

Статутний капiтал 2465 тис. грн.
Iнший додатковий капiтал 9349 тис. грн.
Резервний капiтал 510 тис. грн.
Непокритий збиток 4074 тис. грн.

Статутний капiтал вiдображений на балансi - це капiтал зафiксований у установчих документах i вiдображає загальну вартiсть активiв якi є внеском власникiв (акцiонерiв) до капiталу товариства в обмiн на акцiї товариства.
Статутний капiтал (заявлений та сплачений в повному обсязi) перевiряємого пiдприємства складає 2464867,25 грн. i подiляється на 9859469 простих iменних акцiй рiвної номiнальної вартостi 0,25 грн.
Вiдображення у бухгалтерському облiку операцiй з капiталом здiйснюється пiсля ретельного аналiзу сутi операцiй, що приводять до змiн у власному капiталi. Таким чином власний капiтал без суттєвих порушень вiдображено у першому роздiлi пасиву балансу у класифiкацiї П(С)БО 2 "Баланс" станом на початок i кiнець звiтного перiоду.
Державна частка в статутному фондi вiдсутня.

9. Розкриття iнформацiї щодо обсягу чистого прибутку.

Задекларованi у фiнансовiй звiтностi фiнансовi результати дiяльностi ВАТ "Полтавахолод" реальнi та точнi i становлять за звiтний перiод:

Дохiд (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї 13913 тис. грн.
Чистий доход вiд реалiзацiї продукцiї 11040 тис. грн.
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) 9719 тис. грн.
Фiнансовий результат вiд операцiйної дiяльностi (прибуток) 225 тис. грн.
Чистий прибуток (збиток) вiдсутнiй

Облiк протягом 2011 року провадився за журнально - ордерною формою облiку, згiдно Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996-ХIV вiд 16.07.1999 р.
Вiдображенi у фiнансовiй звiтностi фiнансовi результати дiяльностi пiдприємства, що перевiряється, реально та точно вiдображають реальний стан пiдприємства на кiнець перiоду, що перевiряється.
Ведення бухгалтерського та податкового облiку дає правдиву i, на наш погляд, повну картину витрат на виробництво. Аудитор дає обгрунтовану, але не абсолютну гарантiю того, що фiнансовi результати в цiлому не мiстять у собi iстотних перекручень.
Для перевiрки визначення фiнансових результатiв дiяльностi пiдприємства за 2011 рiк аудитором порiвняно доходи звiтного перiоду i витрати, понесенi для одержання цих доходiв. Пiдприємством дотримуються загальнi правила формування в облiку iнформацiї про доходи встановленi П(С)БО 15 "Доходи". Для визначення фiнансових результатiв дiяльностi за звiтний перiод пiдприємство дотримується принципiв визначення доходiв: нарахування, вiдповiднiсть, перiодичнiсть.
Бухгалтерський облiк пiдприємства має повну, достовiрну iнформацiю про доходи, витрати i фiнансовi результати пiдприємства за перевiряємий перiод. Методичнi засади формування iнформацiї про доходи пiдприємства грунтуються на П(С)БО 15 "Дохiд".

Аналiз показникiв фiнансового стану

Система показникiв, на пiдставi яких аудитором здiйснено економiчну оцiнку платоспроможностi та фiнансової стiйкостi пiдприємства, приведенi у наступнiй таблицi:

Показники На 31.12.2010 р. На 31.12.2011 р. Джерела iнформацiї Орiєнтоване позитивне значення показника
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi (К 1) 0,004 0,003 Ф.1 ряд. 230
Ф.1 ряд. 620 0,25-0,5
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (К 2) 1,579 1,207 Ф.1 ряд. 260
Ф.1 ряд. 620 1,0-2,0
Коефiцiєнт фiнансової незалежностi (К 3) 0,757 0,598 Ф.1 ряд. 380
Ф.1 ряд. 280 0,25-0,5
Коефiцiєнт структури капiталу (К 4) 0,278 0,629 Ф.1 р. 480 + р. 620
Ф.1 ряд. 380 0,5-0,1

Вказанi коефiцiєнти, характеризуючi фiнансовий стан товариства розрахованi з використанням статей бухгалтерських балансiв станом на 31.12.2010 р., 31.12.2011 р.
Розглянувши коефiцiєнти по показниках станом на 31.12.2011 р. можливо зробити висновок:
· коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi (К 1) на 31.12.2011 р. складає 0,003, що свiдчить про неможливiсть товариства виконати негайно розрахунки з кредиторами грошовими коштами;
· коефiцiєнт загальної лiквiдностi (К 2) характеризує загальну оцiнку лiквiдностi активiв. При цьому коефiцiєнтi 1,207, пiдприємство вiдноситься до успiшно функцiонуючого;
· коефiцiєнт фiнансової незалежностi (К 3) 0,598 вiдносно постiйний, характеризуючий позитивно рiвень власного капiталу;
· коефiцiєнт структури капiталу (К4) складає 0,629, а отже iснує незначна залежнiсть товариства вiд iнвесторiв i кредиторiв.
Проаналiзувавши результати виробничо-фiнансової дiяльностi товариства за звiтний перiод, можливо зробити висновок, що товариство має умови для подальшого безперервного функцiонування.

Основнi вiдомостi про аудитора (аудиторську фiрму)

1 Назва Приватний пiдприємець
Шейко Олександр Миколайович
2 Номер та дата видачi Свiдоцтво № 1602 видане 26.01.2001 р., термiн
Свiдоцтва про внесення до чинностi до 04.11.2015 р.
Реєстру аудиторських фiрм
та аудиторiв, якi
одноособово надають аудиторськi послуги,
виданого Аудиторською
палатою України
3 Номер та дата видачi Сертифiкат аудитора № 001723 серiї А, виданий
сертифiката аудитора, 24.11.1994 р. Аудиторською Палатою України, термiн
виданого Аудиторською дiї - до 24.11.2013 р.
палатою України
4 Мiсцезнаходження Україна, 36003, м. Полтава, вул. Жовтнева, 41а, к. 4
ТелефонIфакс (05322) 7-18-58.


Основнi вiдомостi про умови договору на проведення аудиту

Аудиторська перевiрка проводилася згiдно договору № 30 вiд 19.12.2011 року
Початок перевiрки 13.03.2012 року
Закiнчення перевiрки 21.03.2012 року




Незалежний аудитор Шейко О. М.
(сертифiкат аудитора серiї А № 001723)


21 березня 2012 р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання На данний час Товариство майже на 100 вiдсоткiв займається переробленням молока, виробництвом морозива та виробництвом сиру, спредiв, макаронних виробiв. Товариство має залежнiсть вiд сезонних змiн . Канали збуту - територiя України. Джерела сировини - територiя України.Основнi види продукцiї (робiт, послуг) : виробництво масла, сирiв, спредiв, маргарину, сумiшей, морозива, макаронних виробiв, оренда низькотемпературних холодильних камер, послуги по зберiганню продуктiв харчування в низькотемпературних холодильних камерах. Головна особливiсть виробництва : сезонний характер. Ринок збуту: Україна, Грузiя. Джерела походження сировини : вiд постачальникiв.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування У 2011 р. вiдбулося вiдчудження активiв на 144 тис. грн., придбано та введено вексплуатацiю машин та обладнання на суму 937 тис. грн. (випарники потолочнi, вузли облiку газу, випарниковi конденсатори, парогенератор, теплогенераторнi, холодильний агрегат, iнше)
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Списання основних засобiв вiдбулося за рахунок моральної та фiзичної застарiлостi активiв. нарахування амортизацiї основних засобiв для цiлей бухгалтерського облiку проводилося в звiтному перiодi за нормами, затвердженими в наказi № 80 вiд 30.12.2010 року. Знос малоцiнних матерiальних необоротних активiв, якi включенi до складу основних засобiв, нараховувався в розмiрi 100%. Первiсна вартiсть об'єктiв основних засобiв на початок звiтного перiоду - 10315 тис.грн., в т.ч. по групах основних засобiв :
- будинки, споруди та передавальнi пристрої - 6246 тис. грн.;
- машини та обладнання - 3254 тис. грн. ;
- транспортнi засоби - 668 тис. грн.;
- iнструменти, прилади, iнвентар (меблi) - 33 тис. грн.;
- малоцiннi необоротнi матерiальнi активи - 114 тис. грн.
Сума нарахованого зносу - 4938 тис. грн.
Знос основних засобiв складає - 47,9%, коефiцiєнт придатностi основних засобiв - 52,1%.
Протягом звiтного перiода надiйшли об'єкти основних засобiв первiсною вартiстю - 937 тис. грн.в т.ч. по групах основних засобiв :
- машини та обладнання - 928 тис. грн.
- малоцiннi необоротнi матерiальнi активи - 9 тис. грн.
Протягом звiтного перiоду вибули об'єкти основних засобiв первiсною вартiстю - 144 тис. грн., та нарахованим зносом 144 тис. грн., в т.ч. по групам основних засобiв :
- будинки, споруди та передавальнi пристрої - 30 тис. грн.;
- машини та обладнання - 101тис. грн. ;
- транспортнi засоби - 3 тис. грн.;
- малоцiннi необоротнi матерiальнi активи - 10 тис. грн.
За звiтний перiод нараховано амортизацiї - 364 тис. грн.
Первiсна вартiсть об'єктiв основних засобiв станом на 31.12.2011 р. 11108 тис. грн., в т.ч. по групам основних засобiв :
- будинки, споруди та передавальнi пристрої - 6216 тис. грн.;
- машини та обладнання - 4081 тис. грн. ;
- транспортнi засоби - 665 тис. грн.;
- iнструменти, прилади, iнвентар (меблi) - 33 тис. грн.;
- малоцiннi необоротнi матерiальнi активи - 113 тис. грн.
Сума нарахованого зносу - 5158 тис. грн.Знос основних засобiв складає 46,4%, коефiцiєнт придатностi основних засобiв 53,6%.
Товариство не має об'єктiв основних засобiв для яких iснують передбаченi чинним законодавством обмеження володiння, користування та розпорядження.
Товариство не має основних засобiв, якi тимчасово не використувуються.
На кiнець звiтного перiоду повнiстю амортизованi основнi засоби вiдсутнi.
Основнi засоби вилученi з експлуатацiї для продажу на кiнець звiтного перiоду складають 38 тис. грн.
Вартiсть основних засобiв , що взятi товариством у 2011 р. в операцiйну оренду становить 84,7 тис.грн.
Вартiсть основних засобiв , що зданих товариством в 2011 р. в оперативну оренду складає 1052 тис. грн.
За звiтний перiод не було переоцiнки основних засобiв, що призвила б до змiни розмiру додаткового капiталу та обмеження його розподiлу мiж власниками (учасниками).
В 2011 р. капiтальнi iнвестицiї пiдприємства спрямовувались на придбання та виготовлення основних засобiв, капiтальне будiвництво, капiтальний ремонт, необоротнi матерiальнi активи. Загалом за рахунок капiтальних iнвестицiй освоєнi кошти в сумi 744 тис. грн.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень На дiяльнiсть товариства впливають високi вiдсотки по кредитам , великий податковий тиск, частi змiни в дiючому законодавствi та iншi.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Товариство в 2011 роцi сплатило штрафiв за порушення чинного законодавства в сумi 28 тис.грн.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Товариство фiнансує свою дiяльнiсть за рахунок власних обiгових коштiв, кредитiв банку, надходжень з бюджетiв рiзних рiвнiв не було
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених , але ще не виконаних договорiв (контрактiв) на кiнець звiтного року не має.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Товариство планує збiльшення доходiв шляхом збiльшення об'ємiв виробництва готової продукцiї (сирiв, спредiв, закусок, морозива), розширення кола наданих послуг (передача в короткострокову оренду низькотемпературних камер, послуг по замораживанню продуктiв харчування, послуг по розвантажуванню-навантажуванню товарiв).
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Кошти на дослiдження та розробки емiтентом у звiтному перiодi не видiлялись.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судових справ, стороною в яких виступав емiтент або його посадовi особи у звiтному перiодi не було.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iншої iнформацiї, яка могла бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента не має.